Nutellové špičky

Přemýšlela jsem, jaký druh cukroví, který není příliš časově náročný bych ještě upekla a vzpomněla jsem si, že jsem kdysi v nějakém časopise narazila na nutellové a pistáciové špičky. Doma jsem měla pistáciovou pastu, kterou jsem si koupila v mé oblíbené cukrárně Ivety Fabešové, takže nic nebránilo vyzkoušet. Pro vás, co nemáte doma pastu z pistácií, jsem vytvořila i druhý recept, obdobný, jen použijete klasickou běžně dostupnou Nutellu.

Co budete potřebovat:

250g Nutelly,

100 g (i víc) másla,

2 lžíce vaječného koňaku (použila jsem domácí z předchozího receptu) http://www.pribehykuchyne.tode.cz/?p=76,

dětské piškoty,

čokoládová poleva.

Z uvedených surovin jsem vyšlehala hladký máslový krém, který jsem na chvíli dala ztuhnout do lednice. Poté jsem pomocí zdobícího sáčku stříkala na připravené piškoty a dala je vychladnout do lednice cca na 30 minut. Mezitím jsem si rozehřála hořkou čokoládu s troškou másla ve vodní lázni a připravené špičky do čokolády namáčela. V případě pistácií jsem použila místo Nutelly pastu pistáciovou. Je to jednoduchý a rychlý recept, uvidíte, že špičky budou mizet z talíře jako první.

TIP: pokud nechcete použít piškoty, je možné použít i upečená linecká kolečka, pokud vám některá zbyla z předchozího pečení, na které nastříkáte krém tak jako u piškotů.

image (39)

image (40)

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *