O víkendu mně čekala oslava narozeniny a já jsem přemýšlela, co za dezert, který bude rychlý a ne moc časově náročný. Inspiroval mně můj oblíbený food časopis, kde jsem narazila právě na řepové brownies. Řepy mám doma spoustu z naší zahrádky, čokoláda se také nějaká našla, prostě ideální recept, o který se s vámi teď podělím.
Co bude potřeba:
červená řepa 550g
kvalitní hořká čokoláda 225 g
máslo 120g
cukr krystal 250g
vejce 3-4 ks
hladká mouka 130g
forma 30×20
Řepu oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte ji do mísy. Přikryjte ji víkem a na 15 minut vložte do mikrovlnky.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a hranatou formu o velikosti 30×20 vyložte pečícím papírem. K ještě horké řepě přidejte na kostky nalámanou čokoládu a máslo, promíchejte. Teplota řepy by měla vše krásně rozpustit. Pokud ne, ještě na chvilku můžete dát mísu se surovinami do mikrovlnky prohřát. Tyčovým mixérem řepu s čokoládou rozmixujte na hladkou směs a pomalu vmíchejte mouku.
Zkuste se vyhnout přidání kakaa a nechejte vyniknout krásně červenou barvu řepy a čokolády.
V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Poté pomocí stěrky opatrně přimíchávejte směs řepy, másla a čokolády.
Pracujte jemně, aby hmota neztratila objem. Směs dejte do formy a pečte zhruba 30 minut. Okraje by měly být pevné, ale střed stále měkký a vláčný, při doteku se lehce chvěje.
Nechejte vyhladnout amůžete podávat. Dobrou chuť.
Bala jsem se pachuti cervene repy, ale vubec, je to mooooc dobre!!!! Dekuju za recept, budu delat asi casto ??