Brownies z červené řepy

O víkendu mně čekala oslava narozeniny a já jsem přemýšlela, co za dezert, který bude rychlý a ne moc časově náročný. Inspiroval mně můj oblíbený food časopis, kde jsem narazila právě na řepové brownies. Řepy mám doma spoustu z naší zahrádky, čokoláda se také nějaká našla, prostě ideální recept, o který se s vámi teď podělím.

Co bude potřeba:

červená řepa 550g

kvalitní hořká čokoláda 225 g

máslo 120g

cukr krystal 250g

vejce 3-4 ks

hladká mouka 130g

forma 30×20

Řepu oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte ji do mísy. Přikryjte ji víkem a na 15 minut vložte do mikrovlnky.

Troubu předehřejte na 180 stupňů a hranatou formu o velikosti 30×20 vyložte pečícím papírem. K ještě horké řepě přidejte na kostky nalámanou čokoládu a máslo, promíchejte. Teplota řepy by měla vše krásně rozpustit. Pokud ne, ještě na chvilku můžete dát mísu se surovinami do mikrovlnky prohřát. Tyčovým mixérem řepu s čokoládou rozmixujte na hladkou směs a pomalu vmíchejte mouku.

Zkuste se vyhnout přidání kakaa a nechejte vyniknout krásně červenou barvu řepy a čokolády.

image (84)image (85)

V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Poté pomocí stěrky opatrně přimíchávejte směs řepy, másla a čokolády.

Pracujte jemně, aby hmota neztratila objem. Směs dejte do formy a pečte zhruba 30 minut. Okraje by měly být pevné, ale střed stále měkký a vláčný, při doteku se lehce chvěje.

Nechejte vyhladnout amůžete podávat. Dobrou chuť.

image (86)image (87)

 

You may also like...

1 Response

  1. Virtual server napsal:

    Bala jsem se pachuti cervene repy, ale vubec, je to mooooc dobre!!!! Dekuju za recept, budu delat asi casto ??

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *