Také se vám občas stane, že přemýšlíte, co uvařit? Lednice je sice poloplná, ale moc surovin spolu úplně neladí a vy přemýšlíte,co s tím. Přesně takhle jsem dnes vymýšlela já a kombinací zeleniny, kterou jsem měla v lednici a kuskusu ve skříňce jsem uvařila rychlý a jednoduchý oběd. Kuskus mám ráda na všechny slané způsoby, takže jsem se mohla pustit do přípravy. Navíc jsem si nedávno z Německa přivezla celé kousky tuňáku ve skleničce a pořád nebyla ta správná příležitost jej vyzkoušet, takže dnes přišel také na řadu.
Použila jsem:
1 hrnek kuskusku
půl cibule
1 malá mrkev
pár růžiček z brokolice
dvě hrsti baby špenátu
2 větší rajčata
sůl
pepř
kurkuma
tuňák (kousky nebo v konzervě)
Postup:
Veškerou zeleninu jsem pokrájela na malé kousky a na lžíci olivového oleje jsem osmažila cibulku. Mezitím co se smažila cibulka připravila jsem si do vedlejší mísy kuskus a to tak, že jsem hrnek kuskusu zalila 2 hrnky vařící vody, osolila jsem jej a přidala jsem 3 malé lžičky kurkumy pro chuť i barvu.
K cibulce jsem postupně přidala rajčata, brokolici, špenát a mrkev, zeleninu jsem osolila, opepřila a přelila sklenicí vody. Jakmile byla zelenina měkká, přidala jsem pro chuť malou plechovku tuňáku i s olejem uvnitř.
Do hotové směsi jsem přimíchala kuskus a dozdobila ještě celými kousky tuňáka. Oběd byl rychlý, zdravý a výborný :-)Dobrou chuť.
Nejnovější komentáře