Recept na křehké těsto, které využijete
jak na sladké koláče
především v létě, tak na ty stejně oblíbené
slané verze quiche koláčů.
Ingredience:
jak na sladké koláče
především v létě, tak na ty stejně oblíbené
slané verze quiche koláčů.
Ingredience:
280 g hladké mouky + na poprášení
140 g studeného másla, nakrájeného na kousky
půl lžičky soli
8 lžic studené vodyPostup:Mouku, máslo a sůl zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhnětejte těsto.Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do potravinářské folie a dejte na 30 minut chladit.Po vytažení z lednice těsto vyválejte do potřebných rozměrů a zatlačte k okrajům, tak aby vznikla „miska“.Dno těsta lehce propíchejte vidličkou, vyložte pečícím papírem a zatižte suchými fazolemi.Pečte 20 minut, sejměte papír i fazole a vraťte korpus ještě na 5-10 minut do trouby.Po té na ni můžete nalít potřebnou směs a dopéct.
140 g studeného másla, nakrájeného na kousky
půl lžičky soli
8 lžic studené vodyPostup:Mouku, máslo a sůl zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhnětejte těsto.Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do potravinářské folie a dejte na 30 minut chladit.Po vytažení z lednice těsto vyválejte do potřebných rozměrů a zatlačte k okrajům, tak aby vznikla „miska“.Dno těsta lehce propíchejte vidličkou, vyložte pečícím papírem a zatižte suchými fazolemi.Pečte 20 minut, sejměte papír i fazole a vraťte korpus ještě na 5-10 minut do trouby.Po té na ni můžete nalít potřebnou směs a dopéct.
Nejnovější komentáře